Vild ungdom og vilde lån

Vild ungdom og vilde lån

Vi lever i et samfund, hvor ungdommen strækker sig langt ind i 20’erne. Det gælder især for de studerende, singlerne og de barnløse. Ung er ikke det samme som dum, men når det kommer til økonomi, kan man let ende i en dum situation. Hvis du både har SU-lån, kassekredit og kviklån, kan det hurtigt løbe op.

Lokkende lån målrettet unge

Du kan begynde at optage lån som 18-årig. Der er ufattelige mange lokkende tilbud på nettet, og det kan være svært at holde sig i skindet. Unge mennesker har sjældent øje for konsekvenser. Hjernen er ganske enkelt ikke færdigudviklet i de sene teenageår.

Selv med en fornuftig familie, der holder dig i ørerne, kan det gå galt på pengefronten. Der er ganske enkelt for mange fristelser. De mange reklamer på TV og web gør det absolut ikke nemmere. Det er ikke svært at blive bidt af betting og online kasino. Dertil kommer alle de spændende spil på din smartphone.

Udgifter uden omtanke

Måske du svinger kreditkortet lidt for flittigt, når du tager i byen. Bekymringerne ryger jo gerne, når musikken spiller, og der kommer alkohol indenbords. Den ene cocktail tager den næste, du giver drinks til vennerne, og barejere tager sig godt betalt.

Det kan gøre utrolig ondt at finde kvitteringerne dagen derpå. Man føler sig dum og beslutter i en kort stund at spare på pengene. Men næste weekend går det løs igen. Når alle kammeraterne skal afsted på den populære klub, vil man jo nødigt blive holdt udenfor.

Lån hist og her

Med hovedet fuld af andre bekymringer er det lettest at ignorere regninger og rykkere. Men de forsvinder ikke af den grund. Tværtimod vokser de med mareridtsagtige renter. Det er let at blive trængt op i en krog og miste overblikket. En god ide er at spar penge med et samlelån. Så har du ikke længere klatgæld hist og her.

Det kan også være en god ide at høre, om dine forældre kan give en hånd. Men det er sjældent smart at låne penge af vennerne. Der kan komme problemer hen ad vejen, og i værste fald kan pengeproblemer ødelægge et venskab.

Bliv mere produktiv med en a-kasse

Bliv mere produktiv med en a-kasse

Når du er i arbejde eller på vej til arbejdsmarkedet, er det en god ide at sikre dig. Med et arbejde vænner du dig til at have en bestemt løn. Du opbygger dit liv omkring den indkomst. Skulle den en dag forsvinde, så kan hele dit liv ramle sammen.

Skulle du være så uheldig at miste dit arbejde, så kan du med lidt forberedelse have sikret din løn. Så kan du som arbejdsløs stadig have en indtægt, man kan leve af. Du behøver ikke at skære ned på alle dine udgifter og flytte.

En a-kasse sikrer dig

Det er ikke et stort arbejde at melde sig ind i en a-kasse. Hvis du klarer det, imens du stadig er under uddannelse, skal du ikke engang betale.

Som medlem af en a-kasse optjener du ret til dagpenge. Som nyuddannet har du ret til dagpenge. Du kan så få en indtægt, der kan mærkes. Også selvom du skulle have svært ved at finde et job lige efter din uddannelse. Også selvom du skulle være så uheldig at miste det job.

Når der sker en ændring i din situation, kontakter du bare din a-kasse. De kan så fortælle dig, hvad du skal gøre for at få dagpenge. De kan også hjælpe dig med at søge job.

Mange at vælge imellem

Der er mange danske a-kasser, du kan vælge imellem. Nogle af dem har specialiseret sig inden for en bestemt branche. Andre er for alle.

Du må selv bestemme, hvilken a-kasse du er medlem af. Du kan vælge en af dem for alle, eller du kan vælge en, der passer til dit arbejde eller din uddannelse.

Færre bekymringer, større produktivitet

Melder du dig ind i en a-kasse, er du sikret. Du skal ikke bekymre dig for, om du pludselig mister hele din indtægt. Der kommer nemlig stadig nogle penge ind på din konto, selvom du bliver fyret.

Når du er sikret, kan du bedre slappe af. Det er en ting mindre at bekymre sig om. Du skal ikke bruge noget energi på det i hverdagen. Til gengæld kan du så bruge din energi på at være produktiv og udføre dit arbejde til topkarakter.

Slap af når du kommer hjem fra skole

Slap af når du kommer hjem fra skole

At gå i skole kan være en stressende affære. Derfor vil de fleste bare gerne slappe af, når de kommer hjem fra skole. Hvis du er flyttet hjemmefra, er der dog ingen kære mor til at lave mad og vaske tøj. I dette tilfælde kan det være en rigtig god idé at gøre brug af en måltidskasse.

Hvad går en måltidskasse ud på?

Med en måltidskasse har du mulighed for at få mad leveret til din dør. Men ikke ligesom take away, nej. Her bliver råvarerne leveret sammen med en opskrift, og dermed kan du selv lave maden. Således kan du sørge for, at din mad bliver tilberedt, lige som du kan lide den.

Årstiderne er en af de virksomheder, der sælger måltidskasser. Årstiderne leverer sunde og økologiske måltider. Hvis du har svært ved at finde på måltider, er dette dermed en mulighed. Gennem en måltidskasse, er du sikker på, at du kommer til at spise godt og varieret.

Måltidskasserne tager højde for dine præferencer

Det kan virke dumt at bestille en måltidskasse. Hvis du ikke selv bestemmer din mad, er det jo ikke til at vide, om du får den mad, som du godt kunne tænke dig. Denne problemstilling er der dog nogle kloge hoveder, der har fundet en løsning på.

Hos Årstiderne har du mulighed for at vælge mellem 17 forskellige måltidskasser. Det vil sige, at du kan få lige præcis den type mad, som du godt kunne tænke dig. Her er for eksempel Livretter-måltidskassen, Slankekassen eller Den Veganske Måltidskasse. Næsten uanset hvilken kost du sværger til, er det altså muligt at få dine ønsker opfyldt.

Med en måltidskasse får du mere tid til de sjove ting

En af de helt store fordele ved måltidskasser er naturligvis, at du sparer tid i hverdagen. Man kan nemlig hurtigt bruge lang tid på at købe ind. Hvis du tænker over det, er det nemlig ikke kun selve indkøbet, der tager tid.

Når du skal ud at købe ind, skal du også bruge tid på at finde ud af, hvad du skal købe. Desuden skal du bruge tid på transport, og så er der også rimelig stor risiko for, at du kommer til at stå i kø. Med en måltidskasse kan du springe alle disse trin over. Maden bliver nemlig leveret direkte til din dør, og dermed er det muligt at komme i gang med madlavningen med det samme, når du kommer hjem fra skole.

Styrk din studieøkonomi med et SU lån

Styrk din studieøkonomi med et SU lån

Det er aldrig sjovt at leve af vandgrød og suppe de sidste dage i måneden, når pengene er ved at løbe op. Alligevel kan det ofte ende sådan for mange studerende, hvis de ikke tager nogle forholdsregler for at undgå skrækscenariet. Selvom de studerende i Danmark får en kæmpe gave i form af SU, så er det for mange studerende ikke altid nok i sig selv. Derfor er mange tvunget til at skaffe penge ud over den månedlige SU udbetaling. Det kan enten ske ved at øge ens indkomst med et arbejde, eller det kan ske ved et lån.

Den bedste løsning vil selvfølgelig være at skaffe sig et arbejde, og tjene pengene på den måde. Det er også den mest krævende løsning for dig, der allerede står i en presset situation under dit studie. Det kan også være svært at finde et arbejde og sådan.

Undgå dyre kviklån

Føler du ikke, at du i din daglige hverdag har overskud til at have et arbejde ved siden af studiet, så kan løsningen for dig være at optage et lån. Det giver et langt større råderum mens du er studerende, hvilket kan gavne dig og dit studie på mange punkter. Du bliver meget mere fri, og skal ikke tænke penge ind i alt, du gør. Mange unge studerende er stressede på grund af en stram økonomisk situation, og derfor kan et lån aflaste dine stressede perioder.

Selvom det kan være meget fristende at optage et kviklån på bare få minutter, så du har pengene med det samme, kan denne løsning også gå hen og blive voldsomt bekostelig. Et kviklån løber grundet voldsomme høje renter ofte op i mange skyldte penge, så du ender med at skulle betale et langt højere beløb tilbage. Denne problematik er SU lånet løsningen på.

Lad SU lånet hjælpe dig igennem studiet

Et SU lån er et lån, som du tager igennem staten. Det er et lån, der er lavet til at supplere studerendes økonomi, mens de læser. Det betyder, at det er langt mere fordelagtigt at tage end for eksempel mange kviklån. Derudover er det mere kalkuleret, og du kan vælge at få udbetalt et mindre beløb hver måned frem for det hele med det samme. Derved kan du få hjælp til at passe på dine penge, og du vil hver måned opleve, at din økonomi bliver styrket en lille smule, hvilket kan føles som en kæmpe hjælp på den lange bane. Det vigtigste er dog, at SU lånet har langt mere favorable renter, så du undgår at stå med en voldsom gæld, som du ikke har mulighed for at betale tilbage. Hvis du vil læse mere om, hvorfor du skal tage et et SU lån, så se her.

Gør dit håndværk til din karriere

Gør dit håndværk til din karriere

Som kreativt menneske er det ikke altid lige nemt at passe ind i det almindelige skolesystem, og det kan derfor være at man skal finde sin helt egen vej. Hvis du er kreativ og søgende, er vigtigste at du bruger din kreativitet til noget produktivt, og derigennem måske finde din helt egen karriere vej.

Brug kreativiteten konstruktivt

Hvis du er en af de unge mennesker som bobler over af kreativitet, men ikke rigtig ved hvor du skal placere den, eller hvad du skal bruge den til, så kan det være du passer ind på en produktionsskole. Det kan også være du skal gøre dine gode ideer om til virkelighed, finde en god coach og satse på at lykkes som iværksætter.

Iværksætter er, i princippet, noget alle kan blive, du skal bare have den bedste ide i hele verden, en masse gå på mod og tro på dig selv og dine ideer. Hvis du står på nippet til at bryde igennem lydmuren med dine gode ideer, men kun mangler det sidste økonomiske skub, for at gøre drøm til virkelighed, så kan du overveje om et online lån, er det som skal til. Du kan låne helt op til 25.00 kr. hos Zaplo. Så længe du kan betale lånet tilbage, så blander de sig ikke i hvad du skal bruge pengene til. Husk at lægge en gennemfør bar strategi, og realistisk økonomisk plan, før du kaster dig ud på iværksætter bølgen.

Find din egen karrierevej

Det er ikke alle som passer ind i det almindelige skolesystem, men det behøver på ingen måde at betyde at man ikke har muligheder for en gylden karriere, i fremtiden. Man skal bare finde sin helt egen vej. Der er, som man siger, mange veje til Rom. Du skal bare finde den som fungerer bedst for dig. Hvis du har lyst til at gøre dine drømme om at lykkes som iværksætter, til virkelighed, så kan du finde alle de nødvendige informationer online. Du kan også finde andre, med samme drømme som dig selv, og indgå fællesskaber, hvor I kan sparre med hinanden. Du finder også nødvendige kurser og nyttige informationer, online. Hvis du ønsker inspiration, så kan du se alle sæsoner av Løvernes Hule. Løvernes Hule er et program hvor spirende iværksættere, som dig selv, får lov til at fremlægge sine ideer og visioner, foran en samlet flok succesfulde iværksættere, nemlig løverne. Hvis Løverne bliver overbevist, så investerer i de måske i projektet. Det kan være du kan lære et trick eller to?

Uanset hvilken vej som er din vej, så er det vigtigt at du bevarer troen på dig selv, og på dine ideer. Heldigvis er der ingen som er ens, og det er præcis det, son gør os alle helt unikke.

Overvejer du at begynde på produktionsskole?

Overvejer du at begynde på produktionsskole?

For mange unge kan det være svært at finde ud af, hvilken vej man skal gå i livet. For nogle starter usikkerheden efter universitetet, for nogen efter gymnasiet og for andre igen allerede efter folkeskolen. I Danmark er der heldigvis flere muligheder for at blive hjulpet på vej i stedet for at stå i stampe.

Og for de helt unge, der står uden uddannelse, uden arbejde og uden nogen plan for, hvad de skal, er en af de løsninger produktionsskolerne.

Det kan du på en produktionsskole

Selvom det kaldes en skole, så er der mange skoletrætte, unge mennesker, der vælger produktionsskolen. Det hænger sammen med at en produktionsskole er lige dele arbejde og skole. Selve skolen er inddelt i værksteder, hvor du får introducerende undervisning i et håndværk som f.eks. tømrerarbejde, murerarbejde, madlavning, børnepasning eller sygepasning.

Samtidig med at du bliver undervist og arbejder, bliver du selvfølgelig også betalt. Det hænger sammen med at produktionsskolerne sælger dele af produktionen til virksomheder og staten, der har brug for det. For eksempel kan det være, at der er brug for nogen der skal gå overfladisk til hånde på en byggeplads, og her kan produktionsskolen så stille med et hold unge, der på en gang er i gang med en introduktion til eksempelvis murerfaget og samtidig er i gang med at finde ud af om murerarbejdet er noget for dem.

Det skal du huske inden du begynder

Ligesom med alle andre skoler og uddannelser er der flere ting, du skal huske, inden du begynder. Det hænger selvfølgelig sammen med at være forberedt. Hvis du for eksempel skal begynde på et produktionsskoleophold, der fokuserer på grafisk design, kan der være behov for, at du har en ordentlig computer. På sigt får du betaling, og på den måde får du råd til computeren, men hvis du står og skal bruge den nu, bliver du nødt til at finde en løsning, og hvis det er tilfældet, kan du lån penge her.

Det afhænger selvfølgelig af, hvilken linje du skal begynde på, hvad du får brug for. Derfor er det også svært at sige, præcis hvad du skal gøre. Når det så er sagt, så er der i mange sammenhænge dog behov for, at du tænker dig om. Hvis du for eksempel forventer at skulle være meget udendørs, som man kan ende med på murerlinjen, er det eksempelvis godt, at du har påklædningen i orden.

Har du allerede truffet dit skolevalg? Find tips her

Har du allerede truffet dit skolevalg? Find tips her

De færreste danskere er sig bevidst om, hvor privilegerede vi er, når det kommer til skole og uddannelse. Det danske skolesystem er unik i hele verden. Ingen steder findes der så mange muligheder, især indenfor grundskoler. Bortset fra de kommunale folkeskoler findes der både friskoler, lilleskoler, efterskoler, en række specialskoler, og meget mere.

Der findes skoler til både dem der har svært med en boglig uddannelse, og dem der føler sig holdt nede af læringstempoet i almindelige skoler.

De danske private skoler er til hver og alle

De fleste af disse alternative skoletyper er selvejende institutioner, og det koster penge at gå på dem. Men i modsætning til fx England eller USA, hvor der også findes mange private og selvejende skoler, er de danske private skoler ikke forbeholdt eliten. Staten betaler op mod 75% af skolepengene og der findes også fripladsordninger for dem der ikke skulle have råd til de resterende 25%.

Og hvis det engang imellem skulle knibe med at finde skolepengene er der altid den mulighed for at tage nogle hurtige lån.

Privatskoler og friskoler bliver ofte set som et alternativ til de offentlige skoler, der desværre til tider har et ry for at have alt for mange elever i forhold til at give alle en god undervisning, imens privat- og friskoler kan sørge for mere plads til den enkelte elev – i teorien.

Produktionsskolerne giver dig endda penge

Produktionsskoler er skoler for unge der har lidt svært med det boglige. Men også for dem, der har brug for afklaring. Hvis du har svært med at beslutte dig for, hvor du vil hen med dit liv, så er produktionsskolen et sted hvor du kan prøve dig frem indenfor forskellige erhverv. Du skal være fyldt 18 år for at komme i betragtning for en produktionsskole.

I produktionsskoler er undervisningen ikke kun praksisorienteret, men også meget erhvervsorienteret. En produktionsskole er ikke en teknisk skole, hvor du kan lære en profession. Men der kan du prøve dine evne indenfor forskellige håndværks- og erhvervsområder, så du kan finde ud af hvilken profession der ville være god for dig.

Flere skoler og institutioner skifter til varmepumper

Flere skoler og institutioner skifter til varmepumper

I Danmark er flere og flere begyndt at skifte over til at bruge varmepumper. Det gælder også for skoler og institutioner rundt omkring i landet. Og det er enormt positivt, da der kan være rigtig mange fordele ved at bruge varmepumper som energikilder.

Rigtig godt for vores miljø

Noget, der især har gavn af, at vi skifter over til at bruge varmepumper i stedet for traditionelle energikilder, er vores miljø. Det er meget bedre for miljøet, at vi benytter os af varmepumper, og at flere og flere vælger at få det installeret.

Hvis du selv gerne vil gøre noget godt for miljøet, men du ikke helt ved, hvad du skal gøre, kan du blandt andet vælge at investere i en varmepumpe. Du kan selv gå ind og tjekke op på en Panasonic varmepumpe pris, hvis du virkelig overvejer det.

Du kan selv skifte over til en varmepumpe

Det er nemlig ikke kun institutioner og skoler, der begynder at skifte over til varmepumper. Rigtig mange mennesker er begyndt at skifte, og det betyder også, at du selv kan være med til at skabe en forandring ved at investere i en varmepumpe.

Der er med garanti firmaer i nærheden af dig, der kan være behjælpelige med at installere den for dig, hvis du interesseret i det. Du kan også gå til dem for at blive guidet til, hvilken varmepumpe du skal vælge, og hvordan du bedst får den placeret i dit hjem.

Bestil din varmepumpe online i dag

Har du lyst til at købe din egen varmepumpe og få den sat op hjemme hos dig, er det bare med at hoppe ind på nettet og finde en af de mange butikker, der netop sælger varmepumper. Det er utroligt let, og alle kan bestille en varmepumpe over nettet i dag.

En varmepumpe fylder ikke så meget igen, og du kan endda få dig en varmepumpeskjuler, hvis du gerne vil gemme den lidt af vejen i det daglige. Det kan være en god idé, da den som sådan ikke er så køn at have stående. Hvad venter du på?

Få hjælp til at få pengene til at løbe rundt, hvis uheldet er ude

Få hjælp til at få pengene til at løbe rundt, hvis uheldet er ude

Er mobilen gammel efterhånden? Eller er cyklen gået i stykker? Det kan være svært at få økonomien til at hænge sammen, hvis man ikke har i budgettet til uforudsete udgifter. Og jo mere voksen man bliver, jo mindre er sandsynligheden for, at mor eller far vil låne en pengene.

Men hvis du mangler pengene, kan du søge penge med et kviklån. Så er pengene der indenfor kort tid, og du kan bruge dem til lige det, du står og har brug for.

Til lige hvad du ønsker dig

Kært barn har mange navne, som man siger. Kviklån kendes også som SMS-lån, minilån og mikrolån. Det er i realiteten det samme med få undtagelser. Kviklån er kendetegnet som et lån, hvor du låner et mindre beløb, som skal betales tilbage over en kortere periode. Mikrolån og minilån er i bund og grund det samme, men med mindre beløb helt ned til 100 kroner. SMS-lån er hele pakken, men hvor det er gjort nemmere, så du kan låne via telefonen.

På den måde kan du låne penge hvor og hvornår det passer dig, og så har du pengene indenfor meget kort tid. Så hvis du eksempelvis skal i byen med vennerne, men kontoen er tom, så kan du låne pengene til det der. Eller hvis du finder en fed ting, som du gerne vil købe her og nu, kan du også bruge pengene sådan.

Der er nemlig ingen regler for, hvordan du bruger pengene. De er til fri afbenyttelse, så længe du kan betale dem tilbage igen.

Ikke helt regelfrit – og så alligevel

Det er ikke helt regelfrit at låne penge. I mange tilfælde skal du være mindst 18 år og dansk statsborger. Det er primært fordi man ofte skal bruge NemID for at underskrive og bekræfte sin identitet. Man skal som oftest også have en form for bevis på, at pengene kan komme retur igen. Flere kreditorer tillader dog, at man søger uden dokumenter og begrundelse.
Den største dealbreaker er dog oftest hvis man står registreret i RKI, der er et register over dårlige betalere. Man bliver registreret hvis man har en gæld og har fået mindst 3 rykkere på denne gæld. Hvis din gæld er over 1000 kroner, vil det stå tilgængeligt for alle Experians kunder. Dog kan du maksimalt være registreret i fem år, hvorefter din registrering vil blive fjernet. Det betyder dog ikke, at du ikke skal betale din gæld. Den nemmeste måde at komme ud, er derfor ved at betale sin gæld.

Der er mange hjemmesider, men lån penge hos Lånekassen og få mere information samt en liste over kreditorer. Og husk at kigge efter laveste løbeperiode og rente. Så er lånet nemlig billigere for dig at have.

Produktionsskolerne forbereder kommende håndværkere

Produktionsskolerne forbereder kommende håndværkere

Her i Danmark skal vi virkelig lære at sætte pris på vores produktionsskoler. Der er rigtig mange unge mennesker, der ender med at finde ud af, hvad de er gode til, når de kommer på en produktionsskole. Disse skoler er blandt andet med til at forme og grunduddanne mange af de dygtige håndværkere, vi alle sammen har glæde af i det daglige.

Produktionsskolerne kan være et rigtig godt alternativ til dem, der måske ikke helt ved, hvad de skal give sig til, når de bliver lidt ældre, eller til dem, der måske aldrig har været helt gode til det boglige i skolen.

Mange unge vælger den direkte vej på gymnasium, videre på universitetet og så ud i et job efterfølgende. Men det er langt fra alle unge mennesker, der er bygget på samme måde. Derfor er der bare nogen, der har brug for at lære på en anderledes måde. Og her er produktionsskolerne et rigtig godt bud på en alternativ indgangsvinkel.

Tænker du på at blive håndværker?

Hvis du er en af de mange unge mennesker, der måske ikke lige har fået gennemført en akademisk uddannelse, men i stedet går med tanker om at blive håndværker, kan det være en idé at give en produktionsskole et forsøg.

Her kan du nemlig komme til at arbejde med tingene fra den første dag, du er der. Det kan være en god måde at få en fornemmelse for, om det er noget for dig, og om du eventuelt skal gå videre på en uddannelse inden for faget. Det kan måske hjælpe dig på vej til en karriere som gulvlægger, hvor du kan lægge et nyt gulv, tømrer, taglægger eller hvad det nu kan være.

Mange andre linjer

Hvis det så viser sig, at det med at være håndværker ikke lige er noget for dig, kan du jo altid prøve at kaste dig over en af de andre linjer, der er på produktionsskolerne.

For der er ikke kun håndværksfag, når du kommer på en produktionsskole. Det kan også være, at du vil prøve at stå i køkkenet, lære at programmere, spille musik, være pædagog eller hvad det nu kan være, som du har mulighed for at prøve på en produktionsskole.

Der er rigtig mange unge mennesker, der ender med at finde noget, de brænder for, når de kommer ind på en produktionsskole. Måske er det ikke lige det første fag, de prøver, som siger dem så meget. Men skolen kan måske hjælpe dem på vej til at finde den rette hylde, og det er jo også fantastisk for de unge mennesker, hvis de via en produktionsskole kan finde ud af, hvad de gerne vil uddanne sig til eller arbejde med engang i fremtiden.

Produktionsskoler landet over

Produktionsskolerne er ikke kun noget, der begrænset til et lille geografisk område. Nej, det er skoler, vi har landet over.

Derfor kan det også være en reel mulighed for dig at starte på en produktionsskole, næsten uanset hvor i landet du befinder dig.

Lyder det som noget for dig, er det jo bare med at kaste dig over muligheden. Tag en snak med din lokale skole for at høre om, hvad de kan tilbyde dig, og hvordan du kommer til at starte på skolen.

Det er i hvert fald værd at forsøge, hvis du ellers ikke ved, hvad du skal gå i gang med.