Hvis du ikke har følt, at folkeskolen var noget for dig, så er gymnasium nok heller ikke for dig. Hvis du er gået skoletræt eller ikke føler dig stærk nok fagligt, så findes der heldigvis andre alternativer. Du kan nå langt med en mere praktisk uddannelse, såsom en erhvervsuddannelse eller et år på produktionsskole – du behøver ikke nødvendigvis at vælge gymnasiet.
Hvad er en produktionsskole?
Produktionsskolen er et tilbud til unge som ikke har en ungdomsuddannelse og som heller ikke kan starte på en. Produktionsskolen giver dig mulighed for at få en praktisk uddannelse på trods af, at du måske ikke er så stærk faglig.
Derfor fokuserer produktionsskolen også som regel på at undervise i et værksted. Du vil altså typisk arbejde på et værksted i stedet for at analysere danske værker i et klasselokale. Du vil kunne få tilbudt i et ophold på en produktionsskole igennem din UU-vejleder. For at blive optaget skal du igennem en målgruppevurdering.
Kan jeg få SU på en produktionsskole?
På andre uddannelser ville du modtage SU, som hjælper dig med at finansiere din hverdag. Det er ikke muligt på få SU på produktionsskole, da den ikke er en videregående uddannelse. Det betyder dog ikke, at du ikke bliver betalt for dit hårde arbejde. På produktionsskolen vil du modtage skoleydelse, som er løn for det arbejde, som du laver. Skoleydelsen bliver udbetalt sidst i måneden. Skoleydelsen varierer efter, hvilken alder du har, og hvordan du bor. Hvis du er under 18, vil du typisk få omkring 350 kr. om ugen. Hvis du er over 18 men hjemmeboende, vil du få omkring 620 kr. ugen. Hvis du er over 18 og udeboende, vil du få omkring 1440 kr. Disse beløb kan sagtens variere.
Skoleydelsen er vigtig for, at du kan leve behageligt, når du ikke er i skole. Især for folk som er flyttet hjemmefra, er skoleydelsen en vigtig del af deres indtægt. Det betyder dog ikke, at den nødvendigvis er nok alene. Find forbrugslån her, hvis du vil vide mere om denne måde at få flere penge på lommen på.
Write a Comment