Har du allerede truffet dit skolevalg? Find tips her

Har du allerede truffet dit skolevalg? Find tips her

De færreste danskere er sig bevidst om, hvor privilegerede vi er, når det kommer til skole og uddannelse. Det danske skolesystem er unik i hele verden. Ingen steder findes der så mange muligheder, især indenfor grundskoler. Bortset fra de kommunale folkeskoler findes der både friskoler, lilleskoler, efterskoler, en række specialskoler, og meget mere.

Der findes skoler til både dem der har svært med en boglig uddannelse, og dem der føler sig holdt nede af læringstempoet i almindelige skoler.

De danske private skoler er til hver og alle

De fleste af disse alternative skoletyper er selvejende institutioner, og det koster penge at gå på dem. Men i modsætning til fx England eller USA, hvor der også findes mange private og selvejende skoler, er de danske private skoler ikke forbeholdt eliten. Staten betaler op mod 75% af skolepengene og der findes også fripladsordninger for dem der ikke skulle have råd til de resterende 25%.

Og hvis det engang imellem skulle knibe med at finde skolepengene er der altid den mulighed for at tage nogle hurtige lån.

Privatskoler og friskoler bliver ofte set som et alternativ til de offentlige skoler, der desværre til tider har et ry for at have alt for mange elever i forhold til at give alle en god undervisning, imens privat- og friskoler kan sørge for mere plads til den enkelte elev – i teorien.

Produktionsskolerne giver dig endda penge

Produktionsskoler er skoler for unge der har lidt svært med det boglige. Men også for dem, der har brug for afklaring. Hvis du har svært med at beslutte dig for, hvor du vil hen med dit liv, så er produktionsskolen et sted hvor du kan prøve dig frem indenfor forskellige erhverv. Du skal være fyldt 18 år for at komme i betragtning for en produktionsskole.

I produktionsskoler er undervisningen ikke kun praksisorienteret, men også meget erhvervsorienteret. En produktionsskole er ikke en teknisk skole, hvor du kan lære en profession. Men der kan du prøve dine evne indenfor forskellige håndværks- og erhvervsområder, så du kan finde ud af hvilken profession der ville være god for dig.

Write a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.