Internethastighed for begyndere - vær sikker på at skolearbejdet kan laves

Internethastighed for begyndere – vær sikker på at skolearbejdet kan laves

Når det kommer til valg af internetudbydere, er der mange muligheder. Man kan undre sig over, at markedet er så stort i så lille et land. Udbyderne kaster om sig med løfter om det hurtigste net i landet. Hvis man ikke er flydende i reklamesprog, kan det være svært at adskiller fup og fakta. Og ved du overhovedet, hvor hurtig din nuværende forbindelse er?

Sørg for at klarlægge dine behov

Valget af udbyder afhænger af dine specifikke behov. Bruger du især computeren til studie, gaming eller arbejde? Forskellige funktioner kræver nemlig forskellig hastighed.

Hvis du kun sidder med tekstredigering, e-mails og internetsøgninger, behøver du ikke markedets hurtigste forbindelse. Derimod kræver downloads, streaming og video-chat en hurtig forbindelse.

En anden vigtig faktor er, om internetforbindelsen er stabil. Der er ikke noget mere irriterende end at blive koblet af nettet. Når du sidder midt i noget vigtigt, skal forbindelsen bare være i orden. Det kunne f.eks. være, hvis du er ved at uploade og sende en opgave lige inden deadline.

Lær hvorfor forbindelsen ryger

Hvis du gang på gang støder på problemer med ustabilt net, er det på tide at kigge på forbindelsen. I første omgang bør du naturligvis tjekke, om din router ser ud som den skal. Kan den evt. placeres bedre?

Det er også værd at undersøge, om der er for mange logget på. Måske det er tid til at skifte adgangskoden? Dine bluetooth-enheder kan også spille en rolle. Når du har været igennem ovenstående, er det tid til at teste hastigheden og måske skifte udbyder.

Tjek hastigheden på din bopæl

Internethastighed afhænger af, hvor du bor. Faktisk er det muligt selv at tjekke netværket. Der er lavet smarte hjemmesider, der foretager målingen for dig. Gør det nemt for dig selv og find en god hastighedstest her.

Som regel behøver du blot indtaste din adresse. Som på magisk vis vil hastighedstesten måle, hvilken bredbåndshastighed du pt har. Derefter kan du se, hvilke firmaer der udbyder bredbånd i dit område. Det er ikke så svært som man kunne tro. Du behøver altså ikke være IT-nørd for at lære dit bredbånd bedre at kende.

Write a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.