Konfirmationsundervisning vil altid være en del af skolen

Konfirmationsundervisning vil altid være en del af skolen

Konfirmationen har været en fast tradition i Danmark gennem de sidste mange, mange år. Det har været en fast del af kristendommen, men den har udspillet sig på mange forskellige måder gennem tiden.

Den har ikke altid været, som vi kender den i dag. Og den bliver praktiseret anderledes, alt afhængig om du kigger på konfirmationen inden for katolikkernes verden, den jødiske verden eller den protestantiske verden, som mange praktiserer i dagens Danmark.

Du finder konfirmationskjole Århus her, hvis du stadig mangler en kjole til den store dag.

Lad dit barn selv bestemme om det vil konfirmeres

Konfirmationen kan tit give stor debat hos mange familier. Men det kan være en rigtig god idé at lade det være helt op til barnet selv, om det har lyst til at blive konfirmeret eller ej. Det er jo trods alt dem, der skal sige ja i kirken, når dagen kommer.

Det er jo også et frit valg, om hvorvidt du vil konfirmeres eller ej. Og heldigvis har vi det sådan i Danmark, at barnet selv kan vælge, om det vil sige ja i kirken eller ej. Der er ingen, der bliver tvunget til at blive konfirmeret i Danmark. Ikke af det offentlige i hvert fald.

Konfirmationen vil også være her om 100 år

Selvom flere og flere melder sig ud af den danske folkekirke, hersker der nok ikke nogen tvivl om, at konfirmationen også vil være her om 100 år.

Det er igen ikke sikkert, at den om 100 år vil foregå, som den gør det i dag, ligesom vi i dag nok også holder en lidt anden konfirmationsfest, end de gjorde det for 100 år siden. Men traditionen vil nok stadig være her, så længe vi har kristendom i Danmark.

Lån lokaler på skolen til at holde konfirmationen

Hvis du ikke ved, hvor du skal holde din eller dit barns konfirmation, kan det være en mulighed at spørge den lokale skole, om de har et lokale, du kan leje. Nogle skoler lejer deres lokaler ud gratis, mens andre tager penge for at leje dem ud. Men ofte er det til at have med at gøre.

Der er mange skoler, der har store selskabslokaler, der sagtens kan fungere som festlokaler til konfirmationer. Så det er da et bud, hvis du ikke lige har andre muligheder at vælge imellem i dit lokalområde. Det er ikke alle steder i Danmark, det bugner med store selskabslokaler til leje.

Write a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.