Overvejer du at begynde på produktionsskole?

Overvejer du at begynde på produktionsskole?

For mange unge kan det være svært at finde ud af, hvilken vej man skal gå i livet. For nogle starter usikkerheden efter universitetet, for nogen efter gymnasiet og for andre igen allerede efter folkeskolen. I Danmark er der heldigvis flere muligheder for at blive hjulpet på vej i stedet for at stå i stampe.

Og for de helt unge, der står uden uddannelse, uden arbejde og uden nogen plan for, hvad de skal, er en af de løsninger produktionsskolerne.

Det kan du på en produktionsskole

Selvom det kaldes en skole, så er der mange skoletrætte, unge mennesker, der vælger produktionsskolen. Det hænger sammen med at en produktionsskole er lige dele arbejde og skole. Selve skolen er inddelt i værksteder, hvor du får introducerende undervisning i et håndværk som f.eks. tømrerarbejde, murerarbejde, madlavning, børnepasning eller sygepasning.

Samtidig med at du bliver undervist og arbejder, bliver du selvfølgelig også betalt. Det hænger sammen med at produktionsskolerne sælger dele af produktionen til virksomheder og staten, der har brug for det. For eksempel kan det være, at der er brug for nogen der skal gå overfladisk til hånde på en byggeplads, og her kan produktionsskolen så stille med et hold unge, der på en gang er i gang med en introduktion til eksempelvis murerfaget og samtidig er i gang med at finde ud af om murerarbejdet er noget for dem.

Det skal du huske inden du begynder

Ligesom med alle andre skoler og uddannelser er der flere ting, du skal huske, inden du begynder. Det hænger selvfølgelig sammen med at være forberedt. Hvis du for eksempel skal begynde på et produktionsskoleophold, der fokuserer på grafisk design, kan der være behov for, at du har en ordentlig computer. På sigt får du betaling, og på den måde får du råd til computeren, men hvis du står og skal bruge den nu, bliver du nødt til at finde en løsning, og hvis det er tilfældet, kan du lån penge her.

Det afhænger selvfølgelig af, hvilken linje du skal begynde på, hvad du får brug for. Derfor er det også svært at sige, præcis hvad du skal gøre. Når det så er sagt, så er der i mange sammenhænge dog behov for, at du tænker dig om. Hvis du for eksempel forventer at skulle være meget udendørs, som man kan ende med på murerlinjen, er det eksempelvis godt, at du har påklædningen i orden.

Write a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.