Skab et godt fællesskab i klassen

Skab et godt fællesskab i klassen

Det er vigtigt at være produktiv og arbejde hårdt, men for at kunne vedligeholde arbejdslysten er det først og fremmest vigtigt, at du har det godt i klassen. Folk som ikke trives på deres uddannelsessted eller arbejdsplads, vil oftest have mindre motivation for at lære. Af samme grund er et godt fællesskab i klassen helt afgørende.

Et godt fællesskab inkluderer alle

Ordet ’’fælles’’ siger sig selv. Det er vigtigt, både for den enkelte som for klassens helhed, at alle inkluderes i fællesskabet. Det vil af samme grund gøre alt nemmere. Hvis nogle står udenfor, kan der ofte opstå akavede eller ubehagelige situationer, når det kommer frem i lyset. Det er ikke sjovt hverken for den udelukkede eller for de, som udelukker. Kort sagt, hav en åben og positiv attitude overfor alle dine klassekammerater, så undgår du at skabe ubehagelige situationer.

Snak sammen

I en klasse har man den fordel, at man befinder sig på omtrent samme sted i livet og oftest deler flere interesser. Vær ikke bange for at udnytte denne mulighed til at snakke sammen om hverdagens udfordringer og opnåelser. Man bliver gladere af at dele sine tanker og bekymringer med andre, og dette kan være nemmere med nogle, som man er på bølgelængde med, og som befinder sig indenfor lignende rammer. Mange opdager først, efter de er gradueret, hvor stor betydning klassen havde for en; sikkerheden om at ses med nogle bestemte personer hver eneste dag.

Brug fritid sammen

Det kan måske forekomme som meget også at bruge fritiden sammen med sine klassekammerater, når man i forvejen tilbringer størstedelen af sine vågne timer sammen i skolen. Dog har det adskillige positive effekter, også at mødes med sine klassekammerater uden for skolen. Du vil hurtigt se, at der vil være en helt anden og langt mere afslappet stemning. Det behøver ikke at være noget vildt, men kan blot være en lille komsammen i parken efter skole eller en fyraftensbajer. Det vil naturligvis indvirke på at gøre hverdagsstemningen i skolen bedre.

Fest sammen!

Alle ved, at det at feste er den (måske) bedste måde til at få nye venskaber såvel som styrke sine allerede eksisterende. Og hvem elsker ikke en god klassefest? Det er den perfekte mulighed for at lave noget sammen og lære hinanden bedre at kende.

I kan tage til arrangementer sammen som klasse eller blot holde jeres egen private fester. Begivenheder som Aalborg Karneval er en oplagt mulighed for at lave noget fælles og samtidig få en fantastisk oplevelse. I kan blive enige om et fælles udklædningstema i klassen og f.eks. kåre den bedste. Sørg for at spille en masse drukspil, blive ordentlig fulde og erklære jeres kærlighed til hinanden. Om ikke andet vil det give nogle gode samtaler og grin, når I er tilbage på skolebænken igen.

Write a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.