Skal du tage et lån for at komme igennem din uddannelse?

Skal du tage et lån for at komme igennem din uddannelse?

Der er både forhold, som taler for og imod at tage lån under din uddannelse. Vi kan alle sammen mangle penge, og det kan derfor være fristende lige at låne et par tusinder, så vi kan komme videre i programmet. Det er dog meget forskelligt, hvornår det er en god ide, og hvornår det ikke er. Gæld er aldrig sjovt, og derfor skal du altså lige tænke dig om en ekstra gang, inden du opbygger en gigantisk studiegæld.

I disse situationer kan et lån være en god ide

Som sagt afhænger det meget af, hvilken situation du står i. Hvis du for eksempel mangler penge til en ferie, et nyt tv eller en ny iPhone, er det altså bedst at finde et alternativ. Enten kan du tjene dine penge på andre måder, for eksempel ved at få et studiejob, eller også kan du sælge nogle af de ting, du allerede har. Alternativet kan også være, at du simpelthen undlader at bruge pengene. Der er ingen grund til, at du gældsætter dig for ting, du sagtens kan undvære. Ofte findes der også billigere løsninger, end dem du lige først forestiller dig.

Hvis du mangler penge til din husleje, en uforudset regning eller en måned, hvor du endnu ikke har fået løn for dit nye arbejde, kan et lån dog være en fin løsning. I disse situationer er det penge, du rent faktisk har brug for, og så er der jo en god grund til at tage lånet.

Hvilke lån kan du tage

Der findes flere forskellige typer lån, der egner sig til forskellige situationer. Som udgangspunkt er SU-lånet det første, du skal overveje. Især hvis der er tale om månedlige udgifter, som du konstant mangler dækning for. Det kan eksempelvis være husleje, hvis du bor i en af de større byer. Her kan SU-lån være fornuftigt, fordi du efter din uddannelse kommer til at tjene mere, hvormed du får råd til at afdrage.

Så er der kviklån. Dem har du nok hørt meget dårligt om, men de kan faktisk være OK, hvis du står i en situation, hvor du er sikker på, at du snart kommer i besiddelse af flere penge. Det kunne som sagt være i forbindelse med et nyt studiejob. Står du og mangler dækning lige nu og her, men er sikker på, at pengene kommer om en uge eller to, så kan kviklånet også være udmærket at benytte sig af.

Write a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.