Vild ungdom og vilde lån

Vild ungdom og vilde lån

Vi lever i et samfund, hvor ungdommen strækker sig langt ind i 20’erne. Det gælder især for de studerende, singlerne og de barnløse. Ung er ikke det samme som dum, men når det kommer til økonomi, kan man let ende i en dum situation. Hvis du både har SU-lån, kassekredit og kviklån, kan det hurtigt løbe op.

Lokkende lån målrettet unge

Du kan begynde at optage lån som 18-årig. Der er ufattelige mange lokkende tilbud på nettet, og det kan være svært at holde sig i skindet. Unge mennesker har sjældent øje for konsekvenser. Hjernen er ganske enkelt ikke færdigudviklet i de sene teenageår.

Selv med en fornuftig familie, der holder dig i ørerne, kan det gå galt på pengefronten. Der er ganske enkelt for mange fristelser. De mange reklamer på TV og web gør det absolut ikke nemmere. Det er ikke svært at blive bidt af betting og online kasino. Dertil kommer alle de spændende spil på din smartphone.

Udgifter uden omtanke

Måske du svinger kreditkortet lidt for flittigt, når du tager i byen. Bekymringerne ryger jo gerne, når musikken spiller, og der kommer alkohol indenbords. Den ene cocktail tager den næste, du giver drinks til vennerne, og barejere tager sig godt betalt.

Det kan gøre utrolig ondt at finde kvitteringerne dagen derpå. Man føler sig dum og beslutter i en kort stund at spare på pengene. Men næste weekend går det løs igen. Når alle kammeraterne skal afsted på den populære klub, vil man jo nødigt blive holdt udenfor.

Lån hist og her

Med hovedet fuld af andre bekymringer er det lettest at ignorere regninger og rykkere. Men de forsvinder ikke af den grund. Tværtimod vokser de med mareridtsagtige renter. Det er let at blive trængt op i en krog og miste overblikket. En god ide er at spar penge med et samlelån. Så har du ikke længere klatgæld hist og her.

Det kan også være en god ide at høre, om dine forældre kan give en hånd. Men det er sjældent smart at låne penge af vennerne. Der kan komme problemer hen ad vejen, og i værste fald kan pengeproblemer ødelægge et venskab.

Write a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.